top of page

WELKOM

 

Je vindt hier de ‘highlights’ van wat ik maak. Mijn kracht is een gedachte grafisch te visualiseren en aantrekkelijk te maken voor verschillende groepen mensen. Het snijpunt van strategie en vorm is de plaats waar ik me thuis voel. De strategie is de weg er naar toe, de vorm het resultaat.

 

IN OPDRACHT

Een idee is de grondslag van mijn producten. Creativiteit is mijn drijfveer, in denken én doen. Origineel in het bedenken van oplossingen, inventief in het uitdenken en uitwerken van een concept, innovatief in het herdefiniëren en toepassen van bekende technieken, creatief in het toepassen van vorm. Fotografie heeft een voorname plaats in mijn ontwerpwerk.

 

Ik maak gebruik van een gelaagde mediastrategie - events, print, internet, audio-visuals en social media - effectief gedoseerd voor een optimale bereikbaarheid. Ik werk op projectbasis aan opdrachten samen met specialisten uit mijn grote netwerk.

 

Ik ben autodidact. In mijn carrière ben ik in meerdere functies actief geweest, zowel aan de creatiekant als bij beleidsmatige aspecten van communicatieprojecten. De laatste tien jaar was ik als art director / creatief adviseur verbonden aan verschillende opdrachten op meerdere niveaus.

VRIJ WERK EN KUNSTENAARSPRAKTIJK

Mijn conceptuele kunst heeft een andere grondlaag. De vormen zijn vrijer of het materiaal is een mix van technieken. Fotografie, acryl, indische inkt, ecoline, restmateriaal, perspex en hout is het materiaal dat ik gebruik.

Mijn werk is een reflectie op het wonen in de stad met het gebruik van elementen uit de natuur op het platteland. Het bestaat uit mixed-media composities met fotografie, en soms tekst, restmateriaal en verf. Ik gebruik contrastrijk of grafisch beeld uit een omvangrijk archief van duizenden zelfgemaakte analoge en digitale foto’s. Mijn werk is veelal autobiografisch gelinkt. Ik zoekt vaak de rauwe kant op, tegen ‘urban graffiti' aan. Mijn inspiratie vind ik in het ruige landschap van Texel en tijdens reizen naar in steden.

 

Mijn ‘photographics’ creëer ik met digitale beeldbewerking. Ik laat daar canvas fotoprints van maken of hoogwaardige prints op fine art paper, dibond of plexiglas, in elk gewenst formaat in een gelimiteerde oplage.

 

COLUMNISTAS

In de expositie van St Lucas in Loods 6 van november 2021 was onder meer werk van mij te zien met de titel ‘Columnistas’. Het werk is een reflectie op meningen en fakenieuws in de media en daarbuiten. Deze reflectie heb ik verbeeld door het gebruik van foto’s van met verf besmeurde menselijke lichamen en de gehavende muurdelen waarop muurkranten, graffiti en andere uitingen zijn aangebracht of weer verwijderd. Het werk omvat 8 panelen – columns of stroken – met (foto)grafische bewerkingen. De strookvorm is tevens een referentie naar tempelzuilen uit de oudheid en verbind daarmee het verleden met het heden. In de geschiedenis van de mensheid is er eigenlijk niets veranderd in het uiten van meningen. Door de ongefilterde verspreiding van berichten via moderne media is het bereik echter extreem toegenomen, vaak met negatieve gevolgen. Het werk is daarmee ook een associatie op verval. De tekststroken zijn verbale observaties bij dit alles.

TRANSLUCENT

Mijn meest recente werk ‘Translucent’ bestaat uit meerdere panelen, gegroepeerd in een willekeurige opstelling. Het is  een autonoom object met afbeeldingen van symbolen (kruis, QR-code), tekst (NO/ON) en vrije vormen (schilderwerk en fotografie) en zijn een verwijzing naar de hedendaagse sociale mediacultuur: transparant en voor iedereen te lezen, maar vaak ook arrogant, bedrieglijk, verwarrend, schofferend of bedreigend. Het werk past in het thema dat mij al een aantal jaren fascineert en waar veel van mijn huidige werk door is geïnspireerd.

Think different.png
St_Lucas_ExpoLoods6_SMALL©2021©EdwinBoering-0172.jpg
bottom of page